menu menu
facebook instagram
webstranka@karlovaves.sk
Mapa Stránky - GDPR

Klimaticky odolná pešia zóna: nebúrame, hľadáme riešenia

Cieľ projektu: Citlivá obnova verejného priestoru v klimaticky exponovanej zóne panelového sídliska z 80.rokov so zameraním na adaptáciu na zmenu klímy

Trvanie projektu:   01.06.2024 -30.11.2024

Hlavné aktivity:  Inovatívnym riešením je, že existujúce kovové konštrukcie využijeme na vybudovanie zelenej steny a strechy z popínavých rastlín s cieľom tienenia priestoru na posedenie. Rešpektujeme tak moderný architektonický trend, keď sa staršie stavby a prvky nezbúrajú, ale sa im dáva nová funkcia a zmysel. Vyvýšené záhony na pôvodných spevnených plochách budú vysadené trvalkami s dôrazom na podporu biodiverzity. Plánujeme zorganizovať minimálne jedno participatívne stretnutie s obyvateľmi na tému adaptácie na klimatickú zmenu v podmienkach panelových sídlisk.

Realizátor a partneri v projekte:  Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Karlova Ves, VPS Karlova Ves

Donor:  Nadácia Slovenskej sporiteľne

Zmluva s donorom: Zmluva o poskytnutí peňažného daru č. Na-073-2024

Výška grantu / dotácie:   15 000 EUR  

Spolufinancovanie:  8 606 EUR

Lokalita projektu:   Mestská časť Bratislava Karlova Ves, pešia zóna Pribišova / Ľ.Fullu

Nenašli ste na tejto stránke čo ste hľadali? Skúste Vyhľadávanie alebo nás kontaktujte na info@karlovaves.sk

Tlačiť
    Naposledy upravené: 13. mája 2024