Mestská časť Karlova Ves sa ohradzuje voči tvrdeniam redaktora denníka Nový Čas Jozefa Havrillu, ktoré uviedol vo svojom článku s názvom „V Karlovej Vsi sa rodí jedna kauza za druhou, neporiadok v úrade, špina na uliciach!“ uverejnenom dňa 22.9.2015.

Ten vyšiel v novinách po tom, ako starostka mestskej časti Dana Čahojová a prednosta miestneho úradu Ján Hrčka verejne poukázali na manipulovanie pri výbere nových riaditeľov mestských podnikov.

Redaktor pri spracovávaní článku odignoroval odpovede miestneho úradu, ktoré mu boli zaslané spolu s faktúrami a inými podkladmi. Namiesto toho napísal text plný nepravdivých tvrdení a citátov metskej časti vytrhnutých z kontextu (viď. príloha).

Jozef Havrilla mestskú časť obvinil z nezverejnenia faktúr, z dvojnásobného preplatenia rovnakej faktúry či manipulovania súťaže na výber firmy zodpovednej za starostlivosť o dreviny v mestskej časti. Žiadne z týchto tvrdení nie je pravdivé a dá sa ľahko dokázať, ako môžete vidieť v odpovediach, ktoré mestská časť redaktorovi zaslala nižšie.

Chceli by sme taktiež upozorniť na fakt, že redaktor Havrilla bol, alebo ešte stále je, členom strany Smer-SD, za ktorú počas minulého volebného obdobia pôsobil ako poslanec v mestskom zastupiteľstve Hlavného Mesta SR – Bratislava a miestneho zastupiteľstva mestskej časti Dúbravka.

Členkou strany Smer pritom je aj protikandidátka súčasnej karloveskej starostky, Iveta Hanulíková, preto existuje podozrenie, že pán Havrilla zneužíva svoju pracovnú pozíciu na politickú kampaň.
Pre porušenia novinárskej etiky podala mestská časť podnet na Tlačovú radu Slovenskej republiky.

Faktická kontrola článku J. Havrillu

Sme tu pre vás